Wie doen er mee met De Salon?

Zangeres Irene Maessen heeft de afgelopen decennia op de meest uiteenlopende locaties recitals gegeven. Ze treedt regelmatig op in het Concertgebouw maar was ook te horen in de Museumtuin; ze zingt op alle locaties, en ook bij u thuis, met de haar kenmerkende passie en overtuigingskracht. Bijzonder is de wijze waarop ze het publiek weet mee te nemen in haar interpretaties van de liederen en in de anekdotes en verhalen rondom de componisten en de tijd waarin ze leefden. Een uitstekende basis voor ‘de Salon’.
www.irenemaessen.nl

Fluitiste Eleonore Pameijer heeft een voorliefde voor de onbetreden paden. Naast het spelen van het bekende repertoire diept ze vaak tot veler verrassing steeds weer muziek op die nog niet geklonken heeft en geeft ze een nieuw leven aan composities van vele vergeten componisten. Ze vormt al 20 jaar een duo met Irene Maessen, met wie zij zeer uiteenlopend repertoire speelt. Deze match voor ‘de Salon’ was snel gemaakt.
www.eleonorepameijer.com

Pianiste Reinild Mees verzamelt musici om zich heen met wie ze extravagante producties maakt; een Vrouwenmarathon (een recital met vier topzangeressen met louter liederen van vrouwelijke componisten), Vrouwenportretten (geënsceneerde liedrecitals uitgevoerd als mini-opera’s) – haar voorliefde om de vrouw in het zonnetje te zetten is evident. De initiatiefnemers van de salons in de 19e eeuw waren meestal vrouwen.
www.reinildmees.com